пʼятницю, 12 лютого 2010 р.

ХТО В КРИМУ ГОЛОВНИЙ ЦЕНЗОР? або ДОРЕДАГУВАЛИСЬ!

З таким запитанням звернувся до нас постійний читач ДОБРОСЛАВНОЇ «Кримської світлиці». І надіслав кілька ДОКУМЕНТАЛЬНИХ матеріалів, щоб відвідувачі змогли зробити власні висновки.

Ось перший - прес-реліз про I-й фестиваль-конкурс української пісні кримських авторів, розісланий журналістам

Всеукраїнська загальнополітична і літературно-художня газета «Кримська світлиця»
ДО «Всеукраїнський інформаційно-культурний центр»
Гарнізонний будинок офіцерів м. Сімферополя
Кримська філія Наукового товариства Шевченка
Кримське відділення Всеукраїнської музичної спілки


Запрошуємо
на I-й фестиваль-конкурс української пісні
кримських авторів

26 грудня 2009 року о 14 год. у концертному залі Гарнізонного будинку офіцерів (м. Сімферополь, вул. Пушкіна, 8 ВІДБУДЕТЬСЯ ФІНАЛЬНА ЧАСТИНА КОНКУРСУ І ЗАКЛЮЧНИЙ КОНЦЕРТ, ДЕ ПРОЗВУЧАТЬ НАЙКРАЩІ українські пісні, СТВОРЕНІ кримськими авторами. Переможці - автори музики та пісенних текстів, а також виконавці пісень, які компетентне журі і глядацька аудиторія визнають найкращими, отримають в нагороду спеціальні дипломи та цінні подарунки.

Кримська земля славиться пісенними талантами - і композиторами, і поетами-піснярами. Пригадаймо хоча б славетний «Запорозький марш» нашого знаменитого земляка-кобзаря Євгена Адамцевича, чия могила у с. Холмівці Бахчисарайського району. На весь світ відома невмируща пісня «Повій, вітре, на Вкраїну» на слова похованого у Ялті лікаря і поета Степана Руданського.

А що ж сьогодні? Чи проростає-твориться на кримській землі своя, власна, місцевими кримськими авторами створена, українська пісня? Чи конкурентноздатна вона? Чи чується у Криму, чи пробивається на сцену, в ефір, до слухачів?

До оргкомітету фестивалю увійшли фахів¬ці із Сімферопольського музучилища, Гарнізонного будинку офіцерів, Кри쬬ського республіканського відділення Національної Все¬української музичної спілки, представники редакції «Кримської світлиці», Кримської філії НТШ, Всеукраїнського інформа¬ційно-культурного центру, відомі кримські артисти, співаки, музиканти. Вони переслухали десятки поданих на конкурс пісенних творів, написаних як професійними кримськими авторами, так і аматорами, і із задоволенням констатують, що кримська українська пісня в нашій автономії живе, твориться і розвивається! Хороших пісень дуже багато, причому, створених не лише етнічними українцями, але й представниками інших національностей, якими так щедро всіяна кримська земля. Оргкомітету ледве вдалося втиснути у рамки концертної програми найкращі пісенні твори.

Тепер слово - за глядачами і компетентним журі, які у суботу, 26 грудня, в Гарнізонному будинку офіцерів м. Сімферополя мають визначити переможців першого фестивалю-конкурсу української пісні кримських авторів.

Початок о 14 год. На пісенне, кримське, українське свято

ЗАПРОШУЮТЬСЯ ВСІ БАЖАЮЧІ - ВХІД ВІЛЬНИЙ!
Редакція «Кримської світлиці».

Адреса редакції «КС»: 95006, м. Сiм¬ферополь, вул. Гагарiна, 5, к. 14; тел./факс (8-0652) 51-13-24; e-mail: кr_svit@meta.ua; http://svitlytsia.crimea.ua
ДО «Всеукраїнський інформаційно-культурний центр»: 95051, м. Сімферополь, вул. Павленка, 48; тел/факс: (0652) 52-10-59; е-mail: ukriccenter@gmail.com; www.vikcentr.narod.ru

Ось другий відеодокумент, який зафіксував відкриття фестивалю:

Відкриття I-го фестивалю-конкурсу української пісні кримських авторів
http://www.mediafire.com/?mynyo3nzgkn

А ось третій - відображення події в газеті "Кримський діалог", що її так нахвалює щоразу новітній редактор Пилунський



Як бачимо, з матеріалу про значну подію для українства Криму кудись подівся один із організаторів фестивалю - газета «Кримська світлиця», дивним чином не згадані ведучі і виконавці Віктор і Юлія Качули.

Таким чином, цензор сидить або у когось всередині, або іззовні. І виконує своє головне завдання: замовчування справжнього українського життя Криму, активну участь у творенні якого брала газета «Кримська світлиця» на чолі з редактором Віктором Качулою.

А що думаєте Ви, читачу, з цього приводу?

1 коментар:

  1. Це що - 37-й рік повертається? Вимарають тепер прізвище колишнього редактора з усіх газетних підшивок? Як же йому роботу тепер в Криму знайти?

    ВідповістиВидалити