суботу, 30 січня 2010 р.

Пікет під стінами «Кримської світлиці»



23 січня 2010 року патріотична громадськість Криму провела акцію протесту проти рейдерського захвату посадовцями Уряду ТИМОШЕНКО державної україномовної газети «Кримська світлиця» — чи не єдиного провідника української ідеї на зросійщеному інформаційному просторі Криму. Передплатники газети, представники націонал-патріотичних сил Криму виступили проти незаконного звільнення газетно-журнальним видавництвом Міністерства культури та туризму України заслуженого журналіста України, головного редактора видання Віктора КАЧУЛИ та призначення на його місце представника політичної партії, що підтримує кандидата в Президенти Ю. ТИМОШЕНКО.
Учасники акції тримали в руках плакати з гаслами «Світлиця належить українцям!», «НІ політичному рейдерству!», «ПілЮнський — геть!». З промовами виступили лідери політичних партій та громадських організацій, громадяни.

Голова Кримської організації Української партії Олег ФОМУШКІН зачитав присутнім лист лідера УНП, народного депутата України Юрія КОСТЕНКА до Прем’єр-Міністра України Юлії ТИМОШЕНКО від 12 січня з проханням захистити газету. Представник УНП також зазначив, що «прем’єр сприяла насильницькому захвату редакції газети Міністром культури та туризму України М. ЯКОВИНОЮ та директором газетно-журнального видавництва Мінкультури В. САТАРЕНКОМ, котрі через застосування шантажу намагалися примусити головного редактора Віктора КАЧУЛУ «добровільно» написати заяву на звільнення».

«Газета «Кримська світлиця» належить всім кримчанам, незалежно від їх партійного кольору. Передплатники хочуть отримувати ту «Кримську світлицю», яку вони передплатили ще наприкінці минулого року». — додав Олег ФОМУШКІН.

Учасники пікету прийняли резолюцію з вимогою від української влади «покласти край політичному терору по відношенню до “Кримської Світлиці”», «припинити тиск та шантаж по відношенню до колективу редакції»; сприяти збереженню «тематики та формату “Кримської Світлиці” як єдиного видання, що віддзеркалює на своїх шпальтах всі аспекти життя українців Криму»; «захистити газету від втручання політичної складової в її роботу», а також — звільнити незаконно призначеного головного редактора газети.

Пікетуючи повідомили, що «у разі не виконання наведених вище вимог, та незацікавленості влади у вирішенні цього питання», вони залишають за собою право «на проведення всіх необхідних заходів та дій, направлених на відстоювання своїх прав».

Тетяна Степченкова, прес-служба Кримської організації УНП,
(0652) 62-12-72, 050 2853997

Немає коментарів:

Дописати коментар