вівторок, 16 березня 2010 р.

УНП: спалення підручників в Сімферополі свідчить про перекоси в кримському освітньому процесі

«Акція спалення підручників новітньої історії України представниками україноненависницьких сил в Сімферополі — це наслідки послідовної роботи Міністерства освіти та науки Криму, яке постійно відстоює викладання радянського варіанту історії України та ігнорує розсекречені архіви СБУ», — вважає голова управи Кримської організації Української Народної партії Микола БОРИСЕНКО. За його словами, «відсутність реакції Міністерства освіти Криму на цю жахливу подію свідчить про мовчазну підтримку акції Міносвітою Криму на чолі з Міністром освіти комуністом В. ЛАВРОВИМ».
«На запитання журналіста нашої газети «Кримське слово» щодо акції, помічник Міністра освіти відповів, що «інформація про спалення підручників в Міністерство не поступала» й тому коментувати відмовився», — зазначив представник УНП.
«Оскільки в учнів виникло бажання знищити підручники, то це ставить під сумнів компетенцію вчителів історії тих шкіл, — вважає Микола БОРИСЕНКО. — Це означає, що Міносвіти України має негайно проінспектувати щколи Ялти, Феодосії, Керчі, Євпаторії, з яких школяри привезли підручники для спалення». За його словами, «інформацію про школи можна отримати в керівника республіканського комітету партії «Київска Русь» Н. ПОЛЯКОВОЇ, яка займалася підготовкою акції, про що повідомив кримський представник ПСПУ Ю. КУРТОЧКИН».
За думкою представника УНП, «Києву вкрай необхідно звернути увагу на відповідність викладання історії в кримських школах, затверджених методичними планами, бо дуже часто деякі політично заангажовані кримські викладачі історії протирічать змісту підручників, затверджених Міністерством освіти та науки України». «Те ж саме, тільки в більшій мірі, стосується й ВНЗ автономії».
Тепер, коли в Міносвіти Криму, завдяки нашому дзвінку, нарешті через три дні «дізналися» про акт спалення підручників в Сімферополі, ми чекаємо реакції на нього з боку Міністра освіти В. ЛАВРОВА, який має захистити освітній процес автономії від втручання в нього політичних партій, зокрема, кримських представництв ПСПУ та партії «Київська Русь», що порушили п. 1 та 2 ст. 8 Закону України «Про освіту» та мають нести за це відповідальність, — сподівається Микола БОРИСЕНКО.

Тетяна Степченкова, прес-служба
Кримської організації УНП, 050 2853997

Немає коментарів:

Дописати коментар