вівторок, 30 березня 2010 р.

УНП: слухання щодо незаконного звільнення головного редактора «Кримської світлиці» переноситься на 5 травня

Судове слухання справи за фактом незаконного звільнення з посади головного редактора газети «Кримська світлиця» Віктора КАЧУЛИ, яке мало відбутися 29 березня в Київському районному суді м. Сімферополя, перенесено на 5 травня. Відповідач — директор «Газетно-журнального видавництва Міністерства культури і туризму України» В. САТАРЕНКО — не з’явився на суд, повідомивши листом, що не має змоги, і попросив перенести дату слухання. Про це повідомила голова Центральної районної організації Української Народної партії м. Сімферополя Тетяна СТЕПЧЕНКОВА.

За її словами, «пан САТАРЕНКО тепер не буде за довіреністю представляти в суді інтереси третьої сторони, якою був визначений у позові вже колишній Міністр культури В. ВОВКУН, котрий підписав наказ на звільнення В. КАЧУЛИ. Міністерство культури з цього приводу також звернулося до суду з листом, в якому у зв’язку зі зміною довіреної особи просить перенести дату слухання». «На думку Віктора КАЧУЛИ, все це, скоріше всього, пов’язане з кадровими змінами у самому Міністерстві культури і туризму, тому за порадою адвоката він також подав до суду клопотання про заміну відповідачів: тепер це будуть безпосередньо Міністерство культури і туризму України і ДП “Газетно-журнальне видавництво Мінкультури України”, а не їхні керівники, які, як бачимо, також не вічні», — зазначила представниця УНП. За її словами, «29 березня заслуженого журналіста України Віктора КАЧУЛУ прийшли підтримати в суді українські патріоти Криму, передплатники «Кримської світлиці».

Тетяна СТЕПЧЕНКОВА нагадала, що «наприкінці минулого року керівництво «Газетно-журнального видавництва Міністерства культури і туризму України» незаконно звільнило головного редактора «Кримської світлиці» Віктора КАЧУЛУ, якого заступник Міністра культури та туризму України М. ЯКОВИНА та директор «Газетно-журнального видавництва Мінкультури» В. САТАРЕНКО через застосування шантажу намагалися примусити «добровільно» написати заяву на звільнення за власним бажанням». «Віктор КАЧУЛА відповів відмовою та подав заяву до суду про скасування догани та поновлення його на посаді головного редактора», — зазначила вона. За її словами, «проти незаконних дій колишнього керівництва Міністерства висловила протест українська громадськість Криму, яка ініціювала створення Комітету по захисту «Кримської світлиці» Віктора КАЧУЛИ».

Прес-служба Кримської організації УНП, 050 2853997

Немає коментарів:

Дописати коментар