пʼятницю, 12 березня 2010 р.

Просимо Вас посприяти тому, щоби повернути нам, читачам, ту газету, якої нас позбавили...

Голові Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України
з питань розслідування випадків втручання органів державної влади і місцевого самоврядування, їх посадових осіб у діяльність ЗМІ
та інших повідомлень про тиск на свободу слова в Україні,
народному депутату України
Едуарду Анатолійовичу ПРУТНІКУ

Ми, давні передплатники „Кримської світлиці”, стривожені зняттям з посади редактора газети Віктора Качули. Не знаючи всіх подробиць справи, можемо оцінювати результативність цього кроку лише на підставі вражень від нової газети в порівнянні з попередньою „Світлицею”.

Колишня „Кримська світлиця” сприяла формуванню високих моральних і духовних якостей, патріотичних почуттів жителів Криму і всієї України. Саме це приваблювало і нас, „материкових” передплатників. Газета приваблювала людей з активною громадянською позицією, які дбали про розбудову Української держави. Недарма ж серед її давніх, відданих читачів був учений зі світовим іменем, професор-історик Ярослав Дашкевич, який нещодавно відійшов у вічність... Він високо цінував „Кримську світлицю” – джерело правдивої інформації про минуле і сучасне суспільно-політичне життя в Криму та усій Україні, про її взаємини з близькими і далекими сусідами.

Нова газета дещо іншого спрямування, вона не задовольняє наші інтелектуальні читацькі запити. Глянцеві фотографії і крейдяний папір не можуть компенсувати потрібну змістовну інформаційну насиченість.

Вважаємо, що читачам Криму і всієї України потрібна така газета, якою була попередня „Кримська світлиця”, і вона надалі мала би виходити у Сімферополі. Адже в Києві є чимало різних видань.

Просимо Вас посприяти тому, щоби повернути нам, читачам, ту газету, якої нас позбавили, і відновити колишній склад редакції.

Степан Вовканич, доктор економічних наук, професор, провідний науковий співробітник Інституту регіональних досліджень НАН України.
Степан Гелей, доктор історичних наук, професор, проректор Львівської комерційної академії.
Роман Пляцко, доктор фізико-математичних наук, провідний науковий співробітник Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я. Підстригача НАН України, член Президії НТШ.
Лариса Крушельницька, доктор історичних наук, професор.
Йосиф Петрович, доктор економічних наук, професор, зав. кафедрою менеджменту і організації Національного університету «Львівська політехніка».
Микола Римар, доктор економічних наук, професор, зав. кафедрою менеджменту Львівського державного інституту новітніх технологій та управління ім. В. Чорновола.
Роксолана Зорівчак, доктор філологічних наук, професор, зав. кафедрою перекладознавства і контрастивної лінгвістики Львівського національного університету ім. І. Франка, член Президії НТШ.
Василь Лизанчук, доктор філологічних наук, професор, зав. кафедрою радіомовлення і телебачення Львівського національного університету ім. І. Франка.
Олександра Сербенська, доктор філологічних наук, заслужений професор Львівського національного університету ім. І. Франка.
Іван Крупський, доктор історичних наук, професор Львівського національного університету ім. І. Франка.

"Кримська Свiтлиця" > #3 за 09.03.2010 > Тема "Урок української"
Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=8388

Немає коментарів:

Дописати коментар