неділю, 20 червня 2010 р.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ДО СВІТЛИЧАН, СЬОГОДНІШНІХ І ПРИЙДЕШНІХ, ТА ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Те, що трапилося з «Кримською світлицею», ще раз доводить істинність того, що незугарній владі - вчорашній, сьогоднішній - в принципі не потрібна незалежна вільна преса. На відміну від країн сталої демократії, де владу навчили поважати свободу слова, де й сама влада навчилася бачити безсумнівну вигоду в існуванні вільної преси, незалежних мас-медіа - як дзеркала своєї діяльності, наші владоможці і на дев’ятнадцятому році незалежності віддають перевагу кишеньковій пресі, власним, купленим мас-медіа, що з холуйською запобігливістю ладні писати, озвучувати все, що
їй, владі, треба.
Але незалежні видання потрібні нам, громадянам, аби та влада хоч іноді чула наш голос, голос народу. Власне, вільна преса ой, як потрібна і тій владі, яка нині в опозиції, чи тій, що завтра там буде. От тільки хто про це згадує у вигідному владному кріслі!
Борімося - поборемо. Нам є що відстоювати – «Світлиця» Качули була неординарною газетою. Вона плекала дух вольності, відроджувала пригасле в багатьох відчуття гордості за свій народ, свій Край. Вона була осередком єднання українців Криму. Власне, не лише українців. «Світличку» читали і передплачували, до неї дописували і росіяни, і вірмени, і татари. І вона не потребувала перекладів, бо той, хто справді бажає правди, п'є з її чистого джерела. І читали її не лише тут, в Криму, а й в багатьох куточках України і поза її межами.
Ми, читачі «Кримської світлиці» з села Міжводне Чорноморського району, просимо Президента України, як гаранта дотримання наших конституційниї прав, дати доручення Уряду, однією з ланок якого є Міністерство культури й туризму України (один із співзасновників видання), відродити видання в його первісному форматі, у форматі до 2010 року, повернути «Кримську світлицю» з київського «заслання» додому, до Криму, поновити на
посаді головного редактора Віктора Володимировича Качулу, перепросивши його за безпідставні наклепи й звинувачення, беззаперечно спростовані в результаті двох прокурорських перевірок.

З непохитною вірою в справедливість:
Бут Валентин Вікторович,
Гайванюк Ярослав Михайлович,
Попельнюк Борис Андрійович,
Сущенко Оксана Олександрівна.

с. Міжводне, Чорноморський район, АР Крим.

Немає коментарів:

Дописати коментар